Piškotki

Obvestilo! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobno tehnologijo

Če si v brskalniku ne spremenite nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Razumem

POWER ANIMAL v šamanski meditaciji spodnjega sveta

Skozi delo z živalskimi vodniki se učimo tudi dela z energijami. Intenzivno spoznavamo sami sebe in si vračamo osebno moč. 

Šamansko potovanje in povezovanje z Živaljo moči  

vodena MEDITACIJA z ŽIVALJO MOČI bo v nedeljo 17.11. ob zvoku šamanskega bobna, naslednja bo v letu 2020 

(Povzetek več prispevkov na to temo...VIRI navedeni spodaj)

Šamanizem predstavlja prastaro zdravljenje in je ena od najstarejših poznanih oblik duhovnosti na zemlji. Uporabljal se je od pradavnine in uporablja se še danes, najdemo ga v mnogih različicah ter skoraj med vsemi ljudstvi sveta. Bistvo pravega šamanskega delovanja je v zdravljenju – zdravljenje sebe, drugih in zdravljenje matere zemlje.

V šamanski kulturi obstajata zgornji svet, svet nad oblaki, ki je dom angelov, boginj, bogóv, mojstrov vnebovzetja

in spodnji svet, svet pod zemljo, ki je dom »zemeljskih angelov«, duhov živali, rastlin in neorganskega sveta (gore, kamni, ogenj, voda).

Le-ti lahko postanejo naši varuhi, zaščitniki in vodniki, ki nas popeljejo varno in v naše najvišje dobro skozi življenje na zemlji.

 

 V zahodni kulturi smo se z razcvetom new age-a posvetili predvsem navezovanju stika z zgornjim svetom. To pa je povzročilo neravnotežje v našem energijskem sistemu. Če se v meditaciji povezujemo le navzgor, bomo »navzgor« tudi ostali.

To vodi k neprizemeljenosti, neobčutenju svojega telesa, kot občutek, da se nas ne upošteva, pomanjkanje energije za uresničevanje idej, ki jih dobimo, živimo kot duh in kakor pravi reklo – ne poznamo uživanja življenja s polno žlico.

 

Povezovanje s spodnjim svetom nam omogoča zemeljsko podporo, realizacijo naših idej in želja in lažje življenje.

Velika razlika med pomočniki iz zgornjega in spodnjega sveta je ta, da se pomočnika iz spodnjega sveta zavedamo. Vemo kdo je naš pomočnik, na kakšen način nam pomaga, pri kateri stvari nam pomaga. S pomočjo živali moči se aktivira imunski sistem, da smo sposobni zaznati svojega notranjega zdravnika in se samoozdraviti. Samoozdravitev je mišljena, da se pozdravijo razne bolezni, odvisnosti, kot tudi navade in prepričanja. Dobimo potrebno energijo in moč, da naredimo tisto, kar si prej nismo upali. Predvsem pa nam žival moči pomaga, da imamo dovolj energije, v nas  povrne življenje.

Primer:

Konj kot žival moči nam pomaga pridobiti moč, da se svobodno izražamo, gibljemo, potujemo, da se osvobodimo in rešimo prepričanj in navad, ki nas omejujejo – enostavno nam da svobodo v duhu. Konj pomaga tudi, kadar izgubimo strast in zanimanje za spolnost. Takrat nam pomaga prebuditi spolno poželenje, moč in vzdržljivost.

Kuščar kot žival moči nam pomaga pri spretnosti, nežnosti, jasnosti – v namerah in dejanjih, kot tudi pomirja deloholike. Pomaga zmanjšati čustveno, mentalno in telesno preobčutljivost. Pomaga tudi pri regeneraciji telesa, spontanosti, sanjah in vizijah.

Oba svetova sta za naše zdravje in dobro počutje pomembna, mi pa smo tisti, ki vzpostavljamo ravnotežje med njima.

 

Žival moči - Spirit animal ali Power animal

Šamani verjamejo, da ima vsak človek svojo žival moči. To je duh živali, ki predstavlja določeno živalsko vrsto. Žival moči je spirit, ki pripada energijski, paralelni realnosti in jo posameznik lahko prinese s seboj tudi v to realnost, dostopa do njihovih znanj, spretnosti in značilnosti. Živalski vodnik je entiteta, ki je za svojo pot evolucije izbrala služenje drugim. In tako je krog sklenjen.

Žival moči nam pomaga živeti boljše življenje in nas povezati  z energijami matere zemlje. Brez živali moči nas spremlja občutek praznine, smo brez volje, radosti in moči, nepovezani z življenjem, sami s sabo in z materjo zemljo. Posledično lahko zbolimo, pademo v depresijo ali se nam dogajajo kakšne druge težave, ki nam lahko škodijo (odvisnosti, fobije)

Vsak otrok ima v otroštvu svojo žival moči-njenega duha, skozi odraščanje pa se velikokrat zgodi, da človeka žival moči zapusti.

V civilizacijah, kjer je prisoten šamanizem, se uporabljajo iniciacije za prehod v odraslost s katerimi pomagajo odraščajočemu, da obdrži svojo žival. V zahodnem, razvitem svetu je šamanizem zatrt skoraj do korenin. Zatrta je tudi zavest o materi zemlji, povezanost med človekom in naravo kot so živali, rastline, minerali, reke, morja, oblaki, zemlja, jame, veter, gore …

             Stare tradicije so poznale 4 vrste živalskih vodnikov;

              Žival moči, ki si izbere človeka in deluje kot njegov najboljši prijatelj.

Nudi mu vodstvo in svoje sposobnosti v praktičnih zadevah.

              Totemska žival, ki predstavlja človeka samega, njegovo osebnost in globlje bistvo.

To si ponavadi izberemo sami (pa čeprav podzavestno) in se včasih tekom življenja celo spremeni, ker se posameznik zelo spremeni (npr. v puberteti).

              Žival sel  je vodnik, ki pride občasno in nosi določena sporočila za nas.

Pomaga nam skozi eno ali več nalog, nato spet odide. (v nekaterih tradicijah potovalna žival)

              Senčna žival, ki je ne srečamo na začetku naše šamanske poti.

Pokaže nam namreč našo temno stran: vse, kar smo poskušali potlačiti, skriti sami pred sabo (travme, strahovi, jeza, zamere). Kadar pride v naše življenje, je to velika priložnost za soočenje s samim seboj. Popelje nas skozi »temno noč duše«, iz katere - če se znamo soočiti z njo -pridemo prenovljeni, prerojeni. Lahko si izberemo tudi kasnejše soočanje z njo. S tem naša prepričanja, sodbe, pričakovanja, miselni programi ponavadi pridobijo še večjo moč nad nami. 

Vsi smo povezani med sabo, četudi mogoče povezave ne čutimo. 

Žival moči nam pomaga ojačati naše občutenje vezi z okoljem, v katerem živimo, ljudmi, živalmi in rastlinami.

Žival moči nam pomaga ojačati tudi naše občutenje z dušo, z našim jedrom, našim poslanstvom.

 

Komunicirajte s svojimi živalskimi vodniki

in jim pokažite svojo naklonjenost. Negujte jih na simboličen način, izkazujte jim pozornost (v sliki, poeziji, igrači, obesku, verižici…)

V astralu, kjer imate stik z njo, pa ji kot poklon kaj zgradite (npr. žabi ribnik, ptici gnezdo…naredite obred zahvale)

Pri delu z živalmi moči ne gre za nekaj ločenega od nas, ta zavest je že znotraj nas samih, le da prej nismo imeli dostopa.

Ne bojte se jih testirati...

V vsakdanjih praktičnih zadevah se v mislih obrnite na njih Prosite za pomoč in opazujte kaj se bo dogajalo, kakšne misli in navdihe boste dobili. Pozanimajte se o svoji vrsti živali in njeni podobi. Izbrala si je namreč to obliko, ker je ocenila, da bo v njej najlažje in najboljše komunicirala z vami. Nekaj vam sporoča o vas samih preko lastnosti živali. Izkazujte mu majhne pozornosti in vzdržujte odnos. 

 

Doživljanja posameznikov po meditacijah

Pogosta reakcija je: »Kaj pa, če nisem vreden te živali?« To je v naši družbi kolektiven miselni vzorec: »Nisem vreden.« Ko jim poveva, da so vredni in naj sprejmejo svojo žival moči, so ganjeni.

Ena od udeleženk je srečala volka in snežno sovo in jo je skrbelo, da sta ti dve živali preveč veličastni zanjo. Ravno tako si druga udeleženka ni upala sprejeti leva, čeprav si ga je želela. »Vzgojena sem bila, da moram biti skromna in ponižna.« je dejala. Ob sprejetju sta obe poročali, da so ju preveli novi občutki ganjenosti in tega, da si lahko dovolita občutiti lastno vrednost.

V spominu mi je ostala punca, ki je hotela medveda. Rekla je, da je prišel na rob travnika, a se ustavil in odkimal. Nato je vmes vkorakala srna in prišla k njej. Bila je zelo presenečena nad srno. Že na pogled je bila trdna, neodvisna, športnica, močna – srna jo je prišla opomniti da si lahko dovoli biti tudi nežna, subtilna, intuitivna. Ko sem ji rekla, naj si dovoli biti tudi nežna in ženstvena, so jo oblile solze.

Ljudje pogosto podvomijo: češ da so si želeli to žival z egom in so jo nato zato srečali.

Brez skrbi: tudi če ste vnaprej čutili nagnjenost k neki živali, to ne pomeni, da vas je ukanil ego, ampak da ste bili že prej povezani in je prava. Ravno tako se dogaja nasprotno: ljudje pričakujejo kaj povsem drugega kot potem dobijo. Tudi to je v redu.

Ni pravil. Vsak to doživi po svoje. Neko gospo je skrbelo, kako bo od sedaj naprej shajala s svojo ljubljenko mačko, ko je pa dobila miš za žival moči.

 

ČLANEK JE POVZET PO VIRIH:

https://www.sensa.si/osebna-rast/samanizem-za-vsak-dan/zivali-moci-1-del/

https://www.sensa.si/osebna-rast/samanizem-za-vsak-dan/zivali-moci-2del-spust-v-spodnji-svet/

https://duhovnost.eu/samansko-potovanje-odkritje-zivali-moci/

 KNJIGA: ANIMAL SPIRIT GUIDES - Steven D.Farmer  

https://www.amazon.com/Animal-Spirit-Guides-Steven-Farmer-ebook/dp/B0052L72NA