Piškotki

Obvestilo! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobno tehnologijo

Če si v brskalniku ne spremenite nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Razumem

KAJ JE MERKABA?

MERKABA je nasprotno vrteče se polje svetlobe, ki se ustvarja pri vrtenju dveh heksagramov, ki istočasno vplivata na vse nivoje posameznika. V prevodu pomeni vozilo oz. kočijo, ki pomaga umu, telesu in duhu, da doživi druge nivoje realnosti. 

Merkaba je elektromagnetno polje, njegova oblika je popolnoma geometrična in v smislu oblike tudi predstavlja SVETO GEOMETRIJO, ki jo najdemo povsod v naravi, živalih in človeku kot osnovni vzorec vseh kreacij (školjka, sončnica, rdeče krvničke..). Je orodje in tehnika, ki nam pomaga odkriti več o sebi, o povezavi z Višjim Jazom in Univerzumom. Daje priložnost premika na nov, višji nivo razumevanja in zavedanja, odkrivanja drugih svetov in ustvarjanja drugačnih izzidov kako doseči polni potencial na vseh področjih življenja. Najpomembnejša je povezava do enotnega polja oz. Univerzuma, kjer smo vseprisotni in zavedanje, da smo kreatorji našega sveta in lahko ustvarimo karkoli. 

ZGODOVINA MERKABE:

Znanje o Merkabi je staro tisoče let. Poznali so jo že na Atlantidi, Lemuriji, v starem Egiptu, pri Majih...omenjena je v starih zapisih oz. knjigah Enoha, Biblija, Koran, Tora...

Mnogo teh zapisov govori, da je Merkaba "vozilo", ki je omogočalo človeku, da se je dvignil in spustil na višje oz. nižje nivoje, dimenzije, astralne zavesti. Merkaba je osnovni vzorec ali gradnik v vesolju. Zato že Biblija omenja Ezekijela in kolesje s katerim se je dvignil  nebo. Tudi Tora omenja Mer-ka-vah (hebrejščina) kot kočijo oz. Božji prestol kot povezavo do Absolutnega. V starem Egiptu so besedo Merkaba razlagali kot:

 MER - specifični tip svetlobe, ki so jo videli v Egiptu potem, ko so se verstva usmerila v čaščenje enega Boga vsega stvarstva. MER so videli kot dve nasproti vrteči si polji svetlobe različne hitrosti.

KA - je duh, duh posameznika kot moč, pogum, um in osebnost.

BA - se nanaša na fizično telo. V drugih resničnostih, kjer duhovi nimajo fizičnega telesa, pa se nanaša na koncept resničnosti sveta v katerem ti obstajajo.

Ves svet v starem Egiptu nanašal na vrtečo svetlobo, ki je prenašala duha in telo iz enega sveta resničnosti v drugega. To so v današnjem svetu portali ali nivoji.

 

LASTNOSTI MERKABE:

Merkaba se nahaja okrog človeškega telesa kot tri-dimenzionalna geometrijska mreža, ki počiva in je nedejavna in čaka na pravi trenutek, da se aktivira. Aktivira se, ko se Duh oz. Višji Jaz, ki prebiva v telesu posameznika spomni, da je tam, takrat se začenja neverjetna transformacija posameznika. Omenjena lastnost, da je Merkaba vozilo, ki popelje duha in njegovo telo v naslednji svet, je lastnost, ki jo uporabljamo za dvig na višji nivo razumevanja. Ko se to zgodi, je oseba odprta za čisti potencial in vse možnosti. V tem stanju imamo dostop do razširjenega zavedanja, kar pomeni, da smo v vsakdanu sposobni prepoznati vzorce in jih tudi spreminjati in da se zavedamo Resnice besed in dejanj, ki so narejena iz ljubezni ali strahu. Zavedanje pomeni, da se zavedamo zakaj, kaj, kdaj in kako smo si ustvarili nekaj, kar nam povzroča težavo (npr. bolezen). Merkaba nas poveže z višjim potencialom zavedanja in obnovi spomin na neskončne možnosti našega vedenja, da lahko ustvarimo karkoli in vse znotraj nas samih. 

Merkaba združi ženski vidik (intuicijo, ljubezen) in moški vidik (aktivnost, strah) našega uma in duha v eno. S tem nevtralizira izkušnje v enotno in ustvarja svet enoti in popolnosti. Rezultat tega so izkušnje, ki niso več dobre-slabe, žalostne-vesele..ampak izkušnje popolnosti in harmonije. Svet postane čisti potencial, saj smo kreatorji svojega življenja.

Znotraj rože življenja (Flower of life), sta dve tristrani piramidi, ki skupaj tvorita tridimenzionalno Davidovo zvezdo, kar poznamo pod imenom Zlati rez, Božansko razmerje.

Merkaba je živo polje, ki se odziva na naše misli in občutke. Računalnik, ki vodi Merkabo je človekov um in srce. Zato lahko Merkaba uskladi um, telo in srce.

Merkabo potrebujemo, saj se mora človeštvo dvigniti na višjo raven. Nova generacija otrok, imenovanih Indigo otroci, že imajo aktivirano Merkabo pri prihodu na svet. Vendar ne glede na to kdo smo, lahko spremenimo sebe na bolje. Vse je pod našim nadzorom, če se le osredotočimo na tisto kar želimo.

Ko spreminjamo sebe, Merkaba zaživi. Ko je živa, naenkrat postane vse mogoče.

 

 

MERKABA je ORODJE 

integralne Biorgonomije, ki jo je za nas priredil Marjan Ogorevc. Več o tem najdete v njegovih knjigah. Uporabljamo jo za meditacije, splošni dvig energijskega stanja in zavesti, podporo drugim, našim projektom, dogodkom...

Merkabo kot jo poznamo danes, se je v meditaciji razkrila Naomi Feinberg. Njen namen je, združevanje nebesne in zemeljske energije, s čimer dvigujemo zavest. Je najbolj enostavno orodje integralne Biorgonomije,  s katero učinkovito združujemo komplemetarne energije oz.partnerje. Merkabo lahko izvaja vsakdo, potrebna je rednost izvajanja (vsaj 2x na teden). Z rednostjo se učinki pokažejo že zelo kmalu.

Ko predse pokličemo energijsko telo svojega komplementarnega partnerja, se z njim združimo, dvignemo svojo zavest in ustvarjamo popolnost-enost. Združitev vpliva na ves naš potencial, preko njega pa na vse kar obstaja. Na fizični ravni telo potrebuje več časa za ozdravljenje. Če je fizično nepopravljivo poškodovano, pa umre. Vendar lahko človek na višjih ravneh s pomočjo Merkabe ozdravi svoje energijsko telo vzorca bolezni, traume, poškodbe...in jih tako ne odnese v naslednje življenje. 

Merkaba je upodobljena kot heksagram v obliki Davidove zvezde iz židovske mitologije. Že iz antičnih časov je znan kot simbol zmage nad samim seboj. Zmagamo takrat ko premagamo svoje šibkosti. to pa dosežemo s povezavo na vseh ravneh bivanja.

V stanju Merkabe dosežemo močnejši pretok energije in s tem višje stanje zavesti. Ko se zlijemo z komplementarnim partnerjem, se zlijemo z neskončno svetlobo in se zavemo svojega Božanskega izvora.

Postanemo Bog, ki se izraža skozi telesno raven. 

MEDITACIJA MERKABA

Merkabo je priporočljivo narediti zjutraj, takoj ko vstanemo. Lahko je predpriprava za drugo meditacijo ali kot samostojna meditacija. Kako jo izvajamo?

V mislih in s  svojimi podaljšanimi energijskimi rokami se ozremo navzgor proti vesolju, samemu centru, kjer se nahaja veliko svetleče Sonce neskončne svetlobe, potencialov, idej in ljubezni. Iz tega sonca primemo žarek neskončne svetlobe in ga "potegnemo" navzdol proti sebi, do približno 3m nad sabo. Takrat se začne iz sonca na nas pretakati neskončna svetloba bele barve in tisoče svetlobnih spiral, ki okrog zgornjega dela telesa tvorijo stožec bele svetlobe. Ta stožec se tudi znotraj zapolni z belo svetlobo in celoten zgornji del nekje do linije kolkov postane stožec neskončne svetlobe, ki se nenehno polni z energijo skozi žarek, ki se povezuje s Soncem neskončne svetlobe.

Nato se v mislih in z energijsko podaljšanimi rokami ozremo navzdol, kjer je v središču Zemlje prav tako enako svetleče Sonce neskončne svetlobe, neskončnih idej, ljubezni in potencialov. Tudi iz tega sonca sedaj primemo žarek in ga "potegnemo" navzgor proti sebi do nekje 3m pod nami. Skozi ta žarek začne v nas dotekati neskončna bela svetloba v obliki fontane kot tisoče svetlobnih spiral in tvori okoli spodnjega dela telesa narobe obrnjen stožec bele svetlobe. tudi ta stožec se znotraj zapolni z belo svetlobo in spodnji del telesa do višine ramen postane narobe obrnjen stožec, ki se skozi žarek nenehno polni s soncem neskončne svetlobe v središču Zemlje. Tako naše telo postane heksagram neskončne bele svetlobe, ki ga tvorita ta dva stožca.

Sedaj v mislih pokličemo bitje, ki nam je komplementarno in mu napravimo oba postopka s heksagramom in svetlobo. To bitje ponavadi ni  enake velikosti kot mi. 

Enak postopek ponovimo še tretjič, kjer sedaj naredimo to za oba skupaj in jih povežemo v en heksagram spodaj in zgoraj. Iz sonca neskončne svetlobe zgoraj potegnemo tretji žarek, ki oblikuje zelo velik stožec bele svetlobe, ki prekriva naš heksagram in heksagram našega komplementarnega partnerja. Enako storimo tudi za stožec, ki ga ustvarimo spodaj. Oba stožca se znotraj napolnita s svetlobo in skupaj tvorita velik heksagram bele svetlobe, ki se nenehno polni s svetlobo skozi oba žarka in prekriva nas in našega partnerja. 

Vsi trije heksagrami tvorijo Merkabo neskončne svetlobe. V sebi izrečemo:

 

Merkaba neskončne bele svetlobe ščiti moje telo, mojo dušo in mojega duha pred vsemi škodljivimi energijami iz vseh dimenzij

Vse kar se nahaja v tej Merkabi neskončne svetlobe, se transformira v svetlobo

Sem bitje ljubezni, svetlobe in radosti

 

V nadaljevanju meditacije ozavestimo dihanje, ne menjujemo ritma diha, ampak samo zavestno skozi nos vdihujemo svetlobo in jo vodimo do srca. Z izdihom svetlobo širimo iz srca na telo, da se z njo prepoji vsaka celica, vsak organ in del telesa. Nadaljujemo s širjenjem svetlobe izven telesa na svojo auro, prostor kjer se nahajamo, lokacijo, mesto, državo, planet, Vesolje, Galaksije v neskončnost, v čisto zavest.

Občutek telesnosti se počasi izgublja in sedaj smo samo še svetloba, ki se širi v neskončnost. Ni preteklosti, ni prihodnosti, je samo sedanji trenutek, vdih in izdih svetlobe.

Prepustimo se procesu meditacije in nanjo ne vplivajmo s svojimi mislimi.  Proces naj traja vsaj 15 minut. Lahko pa traja seveda dlje...

 

V branje priporočam literaturo Marjana Ogorevca in knjigo Živeti v srcu avtorja Drunvala Melchiezedecka

VIRI:

Marjan Ogorevc, Sodobna Bioterapija

Društvo Pesem Duše